Activitatea se va desfășura în Ponte de Lima, Portugalia și va include participarea a 5 cursanți VET stabiliți de ACoR Călărași, Poligonale, Stando și Previform. Cei 20 de cursanți VET vor face parte din cei 80 de participanți care au absolvit prima parte a celor 3 cursuri de pe platforma proiectului. Aceștia vor fi selectați pe baza motivației lor de a-și dezvolta în continuare abilitățile soft pentru angajarea viitoare, prin prezentarea unei scrisori de intenție care descrie, pe scurt, motivația respectivă.
Activitatea va dura 5 zile, iar programul de pregătire va fi transmis participanților, în avans, pe e-mail. Toate cele cinci zile vor fi desfășurate în cadrul centrului de instruire, unele activități vor implica utilizarea calculatorului, personal sau în grupuri / echipe, iar unele activități nu vor implica deloc utilizarea computerului. În cadrul acestei formări, unii participanți de la C1 vor deveni formatori, astfel încât C2 va deveni, de asemenea, o oportunitate de formare pentru formatori, deoarece aceștia vor folosi direct abordările, metodologia și materialele învățate.
Această activitate de formare va facilita creșterea competenței elevilor și formatorilor VET implicați în proiect, instruind ulterior în abilitățile soft promovate prin proiect (Învățare să înveți, alfabetizare digitală profesională, etichetă de afaceri).
Rezultatele de învățare preconizate ale participantului sunt:
Ziua 1
Aplicarea tehnicilor de citire rapidă;
Ziua 2
Ziua 3
Pentru a teletransfera – utilizarea eficientă a tehnologiei pentru performanță, fără a fi la serviciu;
Ziua 4
Ziua 5
Pregătirea îi va introduce pe elevii VET în situația actuală a instrumentelor la locul de muncă, a disciplinei și comportamentului în Europa și în țările reprezentate (RO, CY, IT și PT). De asemenea, va sprijini elevii VET să reflecte asupra stilului lor de învățare și îmbunătățirea acestuia pentru a obține rezultate optime atât în viața profesională, cât și în cea personală. Acesta va echipa participanții cu instrumente și resurse pentru a-și începe viața profesională într-o manieră eficientă. Profilul participanților vor fi studenții VET care studiază în centrele VET care doresc să-și îmbunătățească abilitățile soft cu scopul de a-și îmbunătăți în mod eficient cariera.
În timpul pregătirii, fiecare participant va efectua o evaluare profesională de sine cu ajutorul formatorilor / reprezentanților partenerilor pentru a-și determina șansa profesională de a fi angajat și pentru a determina un plan de dezvoltare profesională care să-i crească șansele.
Deși formarea antreprenorială nu este inclusă în sfera de aplicare a proiectului, informațiile obținute de grupul țintă ar putea ajuta, de asemenea, studenții VET și cursanții care doresc să întreprindă să își înceapă propriile afaceri.